Bijeenkomsten

Bijeenkomst 25 februari 2015: unieke opening Brightbox

Op woensdag 25 februari jl. werd onderzoeks- en onderwijscentrum Brightbox geopend, een unieke en hypermoderne tuinbouwfaciliteit. Vanwege het actuele en bijzondere karakter van deze opening zijn wij voor deze bijeenkomst een partnerschap aangegaan met de initiatiefnemers van de tuinbouwfaciliteit. Er was grote belangstelling voor de opening en onder de aanwezigen waren vele leden van de TuinBouw Businessclub. De opening werd opgeluisterd door een symposium met sprekers uit diverse hoeken: Meiny Prins (Priva), Michel Jansen (Total Produce) en Raoul Bino (Wageningen UR). 
Lees meer >

Donderdag 4 december: ‘kijk op innovatie’ bij Océ

De meeting van donderdag 4 december stond in het teken van innovatie, belicht vanuit diverse verrassende hoeken. De bijeenkomst vond plaats bij Océ. Eric Swaghoven van restaurant Valuas, Hugo de Haan van Service Valley en Saskia van den Muijsenburg van Biomimicry gaven hun kijk op innovatie.
Lees meer >

10 & 11 oktober: food trends Rotterdam!

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 oktober ging de TuinBouw Businessclub weer 'On Tour', exact één jaar na de unieke New York jubileumreis. De reis vond ditmaal plaats naar Rotterdam, waar onder andere een bezoek aan de haven, de Van Nelle Fabriek, Euromast en de per 1 oktober geopende Markthal bezocht werden. 
Lees meer >

Donderdag 22 mei: U moet de groenten van Laarakker Groenteverwerking hebben!

Op donderdag 22 mei waren we te gast bij Laarakker Groenteverwerking en EcoFuels te Well. Een bijzondere ontvangst in het erwtenveld met een bijpassend, verrassend erwtensapje. Na het veldbezoek gaf directeur/eigenaar Frank Laarakker de leden een exclusieve kijk in zijn bedrijven, Laarakker Groenteverwerking en EcoFuels. We eindigden de avond in een dynamisch debat over de veranderende groenteketen met daarin een aantal personen uit de gehele keten: een groenteverwerker, een creatieve speler in de groentebewerking en –verkoop, een retailer met grootse ambities, en een maatschappelijke organisatie.
Lees meer >

Bijeenkomst 13 februari 2014: Mekkafood

Op donderdag 13 februari was de TuinBouw Businessclub te gast bij Mekkafood. Mekkafood produceert en distribueert een groot assortiment halal producten. Wout van Eeuwijk en Frank Verhage vertelden ons alles over de achtergrond en het ontstaan van Mekkafood. Uiteraard volgde ook een rondleiding voor de leden over de locatie in Nettetal (Duitsland).  
Lees meer >