Bijeenkomsten

Champions League in Horst

Een stralende prille voorjaarsdag in Horst was het decor van een geslaagde ledenbijeenkomst bij Munckhof Fruit Tech Innovators en Christiaens Group. Vooraf waren beide bedrijven in de uitnodiging aangekondigd als 'de Champions League van de mondiale agrotech', en daar bleek geen woord van overdreven. Wát een onvoorstelbare passie, kennis, kunde en entrepeneurship, bij beide bedrijven, geweldig om te zien! Eigenaren Henri Michiels en Han Smits hielden een inspirerend verhaal over strategie en specialisatie van Munckhof Fruit Tech Innovators, gevolgd door een boeiende rondleiding in de fabriek. Vervolgens was het de beurt aan Christiaens Group, de op nog geen twee kilometer afstand gelegen marktleider in 'turnkey totaaloplossingen' voor de champignonteelt. General manager Edwin van Rensch hield een gedreven betoog over dit unieke bedrijf, waarna de leden van de businessclub ook hier een rondleiding door de fabriek kregen. Schrijver dezes, als non-techneut zwaar onder de indruk van alle technologische hoogstandjes, moest tijdens de tour door de fabriek lachen om de nuchtere opmerking van Roland van Doremaele (collega Edwin van Rensch): 'ach, in de basis zijn we gewoon een ijzerboer'.  De Horster Champions League werd afgesloten met een netwerkborrel en een subliem verzorgd walking dinner van 'huiscateraar' Kaneman. Volgende bijeenkomst: donderdag 8 juni. Noteer in de agenda!  
Lees meer >

Food Experience HAS

Wat wás het weer een geslaagd feestje, de HAS Food Experience op 31 januari j.l. Voor alle duidelijkheid: niet 'voor de leuk', maar een feest van inspiratie en frisse nieuwe ideeën van de studenten. Het was voor de bezoekers geweldig om te zien hoe 'de consumenten van morgen' tegen de bestaande foodsector aankijken en op welke manier zij hebben nagedacht om nieuwe  producten of concepten te ontwikkelen. Niet altijd 'klaar voor de markt', maar in elk geval ánders, onbevangen, origineel en verrassend! De opkomst vanuit de leden van de TuinbouwBusinessclub viel wat tegen, maar zoals meestal kregen de thuisblijvers ongelijk. Aanrader voor 2024!
Lees meer >

Ledenbijeenkomst Bakker Barendrecht

Donderdag 8 december waren we met 50 leden van de TuinbouwBusinessclub op bedrijfsbezoek bij Bakker Barendrecht in Ridderkerk. Het was de laatste bijeenkomst van 2022, en wat voor een! We werden uiterst gastvrij ontvangen en kregen twee zeer inspirerende presentaties van resp. Maarten van Hamburg (managing director Bakker) en Dennis Duinslaeger (director Investor Relations Greenyard Group).   
Lees meer >

Van Marrakesh naar Margraten

Nadat de eerdere keuze om met de excursie van de TuinbouwBusinessclub naar Marokko te gaan vanwege alle Covid-risico’s voor de tweede keer was uitgesteld, stond het bestuur voor de uitdaging om een goed alternatief te kiezen. Mede omdat de trip naar het Westland vorig jaar al uitwees dat het lekkerste niet altijd per se van ver weg gehaald hoeft te worden, viel de keuze op Zuid-Limburg. ‘Dich beej hoëes’ past ook in een tijd waarin duurzaamheid gelukkig steeds vaker een vanzelfsprekende keus begint te worden.
Lees meer >

Ledenbijeenkomst bij Gipmans Planten / Fossa Eugenia

Een mooie opkomst met 55 leden, prachtig weer en twee boeiende inleidingen uit eigen geledingen: alle ingredienten waren aanwezig om er 30 juni jl. bij Gipmans een geslaagde bijeenkomst van te maken. Qua weer hadden we dat helaas niet helemaal in de hand, want vanwege een lichte wolkbreuk in combinatie met een snoeihete kas leek het gastheer Erik Gipmans geen goed idee om de geplande rondleiding door de kassen door te zetten. De stemming was er niet minder om, want de aanwezige leden hadden zojuist met gespitste oren geluisterd naar de successtory van Peter van Dijck over zijn indrukwekkende 'tuinbouw-imperium', alsmede naar de presentatie van Erik Gipmans en Ronnie Bruynen, resp. vice-voorzitter en commercieel directeur van Fossa Eugenia, over onder meer structuur, strategie en werkwijze van deze succesvolle telerscoöperatie uit eigen regio. De wederom uitstekende catering van 'huiscateraar' Kaneman zorgde voor een waardige vervanger van de helaas gecancelde rondleiding, en toen de regen stopte kon er alsnog zowel binnen als buiten nog volop met andere tuinbouwbusinessclubvrienden worden genetwerkt. Prima bijeenkomst!  
Lees meer >