Bijeenkomsten

Topbezoek bij Van den Elzen Plants

Het was er een om in te lijsten. Of uit het boekje, net wat je wil. Feit is dat de ledenbijeenkomst aan het begin van de zomer van onze TuinbouwBusinessclub bij van den Elzen Plant in het Brabantse Erp een van de beste bezoeken was van de afgelopen jaren. Alle ingrediënten waren daar voor aanwezig: een hele boeiende rondleiding door een fantastisch bedrijf, een inspirerende presentatie waar het enthousiasme van af spatte, een gezellige en geanimeerde netwerkborrel en dito buffet, en last but not least een grote opkomst van meer dan vijftig leden. Al ruim zestig jaar is Van den Elzen zowel in Nederland als ook ver buiten de landsgrenzen een toonaangevende leverancier van aardbeien-, asperge-, bramen- en frambozenplanten. 'Wij verkopen niet alleen planten, maar bovenal een succesvolle teelt', is het motto van dit familiebedrijf. Van den Elzen Plants produceert wat aardbeien betreft planten van een grote verscheidenheid aan aardbeienrassen. Het bedrijf heeft diverse licenties van verschillende veredelingsbedrijven zoals Flevo Berry Concept® partner, Fresh Forward, Limgroup, Plant Sciences, S&A Group en produceert voor Berry World Varieties.  Commercieel directeur Maurice Deben bleek voor meerdere leden van onze club geen onbekende. Tijdens zijn presentatie kon je een speld horen vallen, want iedereen was zichtbaar onder de indruk van de ongekende prestaties van Van den Elzen: niet alleen aan de productzijde van het bedrijf, maar ook met de uiterst vernieuwende aanpak van de huisvesting van de buitenlandse werknemers bij Van den Elzen.  Een groot dankjewel aan Maurice Deben en zijn collega’s voor dit gastvrije en tot in de puntjes verzorgde bedrijfsbezoek!  
Lees meer >

Geslaagd bezoek aan Seed Valley

Een helaas nogal klein, maar wel zeer select ;-) gezelschap maakte gisteren een best lange busreis om een bezoek te kunnen brengen aan Seed Valley in Noord-Holland.
Lees meer >

Supply Chain Valley

Bijeenkomst Supply Chain Valley 7 december 2024 De laatste ledenbijeenkomst van 2024 was een thuiswedstrijd, te weten bij Supply Chain Valley in Venlo. Het was in meerdere opzichten een bijzondere bijeenkomst. Niet alleen was het met maar liefst 60 (!) aanwezige leden de best bezochte bijeenkomst van 2024, ook was er een wisseling van de wacht.
Lees meer >

Energievoorziening voor de tuinbouw

Dát was een tijdje geleden, dat we ruim zestig leden mochten verwelkomen bij een ledenbijeenkomst! Het programma op 5 oktober bij medelid Pieter Wijnen van Wijnen Square Crops was er dan ook naar: boeiend, actueel als zeker ook verrassend! Pieter trapte zelf het rijtje sprekers af met een presentatie waaruit duidelijk werd dat je als teler tegenwoordig véél verstand van energie moet hebben om op dat gebied toekomstbestendige beslissingen voor je bedrijf te nemen!
Lees meer >

Circulaire reststromen: afval bestaat niet

Een mooie opkomst van ruim 50 leden, twee boeiende sprekers, een heerlijke zomeravond en een voortreffelijk walking dinner: alle ingrediënten waren aanwezig om van ons bezoek aan het Organic Nutrition Centre in Ysselsteyn een top-bijeenkomst te maken. En dat werd het dan ook! Het verhaal van eigenaar Gerard Sikes toonde aan dat entrepreneurschap niet alleen over hoge bergen gaat, maar soms ook door diepe dalen. Een kwestie van 'soms zit het mee, soms zit het tegen'? In elk geval is het zaak om niet alleen maar vooruit te kijken, maar soms ook even stil te staan en terug te kijken, zo hield hij de aanwezige leden voor. Mooi om te horen en zien hoe Gerard samen met zijn vrouw Karin en kinderen Vera, Jessy en Willem in deze woelige tijden als echt familiebedrijf een uitdagend en innovatief project heeft ontwikkeld! Vanuit het PlatformTuinbouwreststromen hield projectleider Patrick Lemmens een enthousiasmerend betoog over de successen en ook de tegenvallers bij het laten groeien van het Platform. De vraag van een van de leden of de door Patrick gesignaleerde noodzaak van méér afvalstromen niet wordt ingehaald door de ontwikkelingvan nieuwe teelten bleef onbeantwoord, maar was niettemin wel een echte doordenker! Volgende bijeenkomst: donderdag 5 oktober bij Wijnen Square Crops, over de visie van Pieter WIjnen en over de mogelijkheden en onmogelijkheden van kernenergie voor de tuinbouw!
Lees meer >