Bijeenkomsten

Food Experience HAS

Wat wás het weer een geslaagd feestje, de HAS Food Experience op 31 januari j.l. Voor alle duidelijkheid: niet 'voor de leuk', maar een feest van inspiratie en frisse nieuwe ideeën van de studenten. Het was voor de bezoekers geweldig om te zien hoe 'de consumenten van morgen' tegen de bestaande foodsector aankijken en op welke manier zij hebben nagedacht om nieuwe  producten of concepten te ontwikkelen. Niet altijd 'klaar voor de markt', maar in elk geval ánders, onbevangen, origineel en verrassend! De opkomst vanuit de leden van de TuinbouwBusinessclub viel wat tegen, maar zoals meestal kregen de thuisblijvers ongelijk. Aanrader voor 2024!
Lees meer >

Ledenbijeenkomst Bakker Barendrecht

Donderdag 8 december waren we met 50 leden van de TuinbouwBusinessclub op bedrijfsbezoek bij Bakker Barendrecht in Ridderkerk. Het was de laatste bijeenkomst van 2022, en wat voor een! We werden uiterst gastvrij ontvangen en kregen twee zeer inspirerende presentaties van resp. Maarten van Hamburg (managing director Bakker) en Dennis Duinslaeger (director Investor Relations Greenyard Group).   
Lees meer >

Van Marrakesh naar Margraten

Nadat de eerdere keuze om met de excursie van de TuinbouwBusinessclub naar Marokko te gaan vanwege alle Covid-risico’s voor de tweede keer was uitgesteld, stond het bestuur voor de uitdaging om een goed alternatief te kiezen. Mede omdat de trip naar het Westland vorig jaar al uitwees dat het lekkerste niet altijd per se van ver weg gehaald hoeft te worden, viel de keuze op Zuid-Limburg. ‘Dich beej hoëes’ past ook in een tijd waarin duurzaamheid gelukkig steeds vaker een vanzelfsprekende keus begint te worden.
Lees meer >

Ledenbijeenkomst bij Gipmans Planten / Fossa Eugenia

Een mooie opkomst met 55 leden, prachtig weer en twee boeiende inleidingen uit eigen geledingen: alle ingredienten waren aanwezig om er 30 juni jl. bij Gipmans een geslaagde bijeenkomst van te maken. Qua weer hadden we dat helaas niet helemaal in de hand, want vanwege een lichte wolkbreuk in combinatie met een snoeihete kas leek het gastheer Erik Gipmans geen goed idee om de geplande rondleiding door de kassen door te zetten. De stemming was er niet minder om, want de aanwezige leden hadden zojuist met gespitste oren geluisterd naar de successtory van Peter van Dijck over zijn indrukwekkende 'tuinbouw-imperium', alsmede naar de presentatie van Erik Gipmans en Ronnie Bruynen, resp. vice-voorzitter en commercieel directeur van Fossa Eugenia, over onder meer structuur, strategie en werkwijze van deze succesvolle telerscoöperatie uit eigen regio. De wederom uitstekende catering van 'huiscateraar' Kaneman zorgde voor een waardige vervanger van de helaas gecancelde rondleiding, en toen de regen stopte kon er alsnog zowel binnen als buiten nog volop met andere tuinbouwbusinessclubvrienden worden genetwerkt. Prima bijeenkomst!  
Lees meer >

Bijeenkomst Beej Benders 21 april

Het was bijna een reünie, want voor het eerst sinds lange tijd konden de leden van de TuinbouwBusinessclub fysiek weer bij elkaar komen. Plaats van handeling was foodmarkt Beej Benders in hartje Venlo, waar eigenaar Geert Benders onze gastheer was. De ruim zestig (!) aanwezige leden luisterden met veel belangstelling naar de boeiende presentaties van Geert Benders én van de andere gastspreker Michiel Muller. Muller is bekend als grondlegger van Picnic, Route Mobiel en Tango. Twee ras-ondernemers kortom, en aan de commentaren van leden na afloop was te horen dat we met beide presentaties voltreffers hadden gescoord. Roger Engelberts zorgde op de voor hem kenmerkende betrokken wijze voor de interactie tussen leden en sprekers. Met na afloop een borrel en een mooi verzorgd walking dinner was het een bijeenkomst uit het boekje! Een mooie opmaat voor de overige bijeenkomsten die in 2022 nog op het programma staan! 
Lees meer >