Bijeenkomsten

Bijeenkomst 23 mei: thuiswedstrijd in Villa Flora

Nadat de leden van de Tuinbouwbusinessclub tijdens de twee voorgaande bijeenkomsten flink wat kilometers hadden moeten maken voor de bezoeken aan respectievelijk Nieuwegein (bezoek XPO) en De Lier (bezoek Dutch Flower Group en BVB Substrates), kon op 23 mei jl. een thuiswedstrijd in de ‘eigen’ regio Venlo worden gespeeld.  
Lees meer >

Bijeenkomst 21 februari: Voorwaartse en achterwaartse integratie in de keten

Het is binnen de Nederlandse landsgrenzen nog nét niet de meest verre reis die je kunt maken, maar het scheelt niet veel. Wellicht dat de reisafstand -en de daardoor noodzakelijke reistijd van ruim twee uur en een kwartier- naar het Westland toch een aantal TuinbouwBusinessclubvrienden heeft weerhouden om in te schrijven voor de excursie naar Dutch Flower Group in Honselersdijk en BVB Substrates in De Lier. Met 36 personen is de bus niet vol, maar de stemming op weg naar het Westland heeft er niet onder te lijden en de verwachting is dat we een interessante middag en avond tegemoet gaan.  
Lees meer >

Bijeenkomst 8 november: Hogeschoollogistiek en logistiek via de lift

Op 8 november vond de laatste bijeenkomst plaats van de Tuinbouwbusinessclub in 2018, in de vorm van een excursie naar het vers logistieke centrum van XPO in Nieuwegein, van waaruit alle AH-vestigingen in Nederland met vers product worden bevoorraad. Met 50 aanmeldingen was de bus vol, ware het niet dat last-minute helaas toch diverse afmeldingen binnen kwamen, zodat we uiteindelijk met 44 leden richting Nieuwegein vertrokken. XPO, een logistieke wereldspeler die enkele jaren geleden de Franse gigant Norbert Dentressangle overnam, heeft daar enkele jaren geleden een gloednieuw logistiek centrum neergezet.
Lees meer >

Excursie Moskou 27-29 september 2018

В Москве вы впечатляете! Na geslaagde excursietrips naar New York, Rotterdam en München stond de Tuinbouwbusinessclub eind september voor de uitdaging om met de geplande trip naar Moskou het succes van deze reizen minimaal te evenaren. Lees hieronder de persoonlijke impressie van secretaris Jos Caubo van het bezoek aan deze indrukwekkende wereldstad.  
Lees meer >

Bijeenkomst 22 februari: ‘Als je geen waarde toevoegt, besta je over tien jaar niet meer’

De bijeenkomst van de TuinBouw Businessclub van 22 februari vond plaats in de inspirerende omgeving van ‘het modernste kasteel van Nederland’, te weten Kasteel De Keverberg in Kessel. Niet alleen een prachtige plek, maar ook een mooie metafoor voor het onderwerp door ‘transitiegoeroe’ professor Jan Rotmans, die de aanwezigen een uitermate boeiende presentatie gaf over transities en systeeminnovaties. Strekking van Rotmans zijn verhaal: als je als bedrijf geen waarde toevoegt, besta je over tien jaar niet meer’. Dat leidde na afloop van zijn woorden tot nogal wat onvermijdelijk gekrab achter oren in de zaal!
Lees meer >