Bijeenkomsten

Bijeenkomst 12 mei: Tuinbouw Businessclub plays the blues!

De bijeenkomst van 12 mei stond in het teken van blauwe bessen. We waren te gast bij Marcel en Leon Driessen op hun vermeerderingsbedrijf Driesvenplant. Vervolgens werden we enkele kilometers verderop ontvangen in het Blauwebessenland van Tom en Gaby Faessen en het teeltbedrijf van Hay en Margareth Geurts. Cindy van Rijswick van Rabobank Nederland nam ons mee in de ontwikkelingen rondom de consumptie van zachtfruit.
Lees meer >

Bijeenkomst 3 maart: Een energieke avond vol (aard)warmte

Zodra je de auto had geparkeerd wist je al dat dit wel eens een bijzondere avond kon worden. Elke bezoeker werd welkom geheten door een enorm boorplatform. Energie is hot, dat blijkt ook wel uit het groot aantal gasten en de volle zaal bij Van Lipzig Tuinderijen. De avond wordt geopend door Lodewijk Burghout, directeur CLG Geothermie BV en Californië BV. CLG is een joint venture van Van Lipzig Tuinderijen, Gielen Kwekerij (tomaten), Sweet Lions (cherrytomaten) en initiatiefnemer glastuinbouwgebied Californië.
Lees meer >

Bijeenkomst 3 december: de nieuwe Ubers van de tuinbouw

Transitie, innovatie en disruptie; de wereld verandert. Ook in de tuinbouw. Het duurt niet lang meer voordat er iemand opstaat die de tuinbouwsector op z’n kop zet en grote impact heeft op de keten. Het is niet de vraag of, maar wanneer dit gebeurt. Tijdens de meeting van 3 december jl. gingen we gezamenlijk op zoek naar de Uber, Spotify, Booking.com en Airbnb van de tuinbouw. Samuel Levie nam ons mee in de wereld van gamechanging en samen met HAS Hogeschool- en Fontysstudenten werd gebouwd aan de Uber van de tuinbouw.
Lees meer >

Bijeenkomst 1 oktober: toekomst en visie van de groenteketen

De meeting van donderdag 1 oktober 2015 stond in het teken van de toekomst en visie van de groenteketen. We waren te gast bij Bayer CropSience Vegetable Seeds in Nunhems.  Vegetable Seeds is verantwoordelijk voor de groentezaadactiviteiten van het bedrijf. Het bedrijf verkoopt wereldwijd meer dan 1.200 zaadrassen verdeeld over 25 groentegewassen onder de naam Nunhems. Naast een rondleiding namen Uwe Dijkshoorn, brandmanager, Ko Remijnse, Board Consultant, en Carin Stroeken, Produce Chain Manager, ons mee in de wereld van groentezaden. 
Lees meer >

Bijeenkomst donderdag 7 mei: zachtfruit & ketenregie Driscoll's

Tijdens de meeting van donderdag 7 mei stond zachtfruit in de spotlight. We waren te gast bij plantenkwekerij Hendriks in Venlo, die voor Driscoll's de opkweek van aardbeien verzorgt. Naast een rondleiding over het bedrijf,  namen Wyard Stomp, commercieel directeur van Driscoll's en Frank de Rooij, operations directeur Driscoll's, ons mee in de wereld van zachtfruit, de productie, marktbenadering van Driscoll's en hun rol als ketenregisseur.
Lees meer >