Bijeenkomsten

Vice-voorzitter Frans van Leijden overleden

Met verslagenheid en ongeloof vernamen wij het onverwachte overlijden van onze vice-voorzitter en medelid Frans van Leijden Op integere, betrokken en deskundige wijze gaf Frans de afgelopen jaren mede richting aan de koers van onze stichting, waaraan hij door zijn aimabele persoonlijkheid en relativeringsvermogen een belangrijke bijdrage heeft geleverd. We wensen Frans zijn echtgenote Yvonne en hun kinderen Hannah en Cas alle kracht om dit oneerlijke verlies te kunnen dragen. Bestuur en leden Tuinbouw Businessclub Zuid-Nederland
Lees meer >

Bijeenkomst 28 november 2019: raak geschoten met de Foodsafari!

Moest de vorige bijeenkomst worden afgezegd wegens het lage aantal aanmeldingen, met de organisatie van een ‘Foodsafari’ in Düsseldorf heeft de Tuinbouwbusinessclub in de roos geschoten. Voor deze fietstocht langs hippe en trendy hotspots op het gebied van food in het kosmopolitische Düsseldorf mochten we maar liefst 62 aanmeldingen  noteren, en dat betekende richting Munckhof Travel een telefoontje om de grootste touringcar uit de garage te laten voorrijden.
Lees meer >

Bijeenkomst 23 mei: thuiswedstrijd in Villa Flora

Nadat de leden van de Tuinbouwbusinessclub tijdens de twee voorgaande bijeenkomsten flink wat kilometers hadden moeten maken voor de bezoeken aan respectievelijk Nieuwegein (bezoek XPO) en De Lier (bezoek Dutch Flower Group en BVB Substrates), kon op 23 mei jl. een thuiswedstrijd in de ‘eigen’ regio Venlo worden gespeeld.  
Lees meer >

Bijeenkomst 21 februari: Voorwaartse en achterwaartse integratie in de keten

Het is binnen de Nederlandse landsgrenzen nog nét niet de meest verre reis die je kunt maken, maar het scheelt niet veel. Wellicht dat de reisafstand -en de daardoor noodzakelijke reistijd van ruim twee uur en een kwartier- naar het Westland toch een aantal TuinbouwBusinessclubvrienden heeft weerhouden om in te schrijven voor de excursie naar Dutch Flower Group in Honselersdijk en BVB Substrates in De Lier. Met 36 personen is de bus niet vol, maar de stemming op weg naar het Westland heeft er niet onder te lijden en de verwachting is dat we een interessante middag en avond tegemoet gaan.  
Lees meer >

Bijeenkomst 8 november: Hogeschoollogistiek en logistiek via de lift

Op 8 november vond de laatste bijeenkomst plaats van de Tuinbouwbusinessclub in 2018, in de vorm van een excursie naar het vers logistieke centrum van XPO in Nieuwegein, van waaruit alle AH-vestigingen in Nederland met vers product worden bevoorraad. Met 50 aanmeldingen was de bus vol, ware het niet dat last-minute helaas toch diverse afmeldingen binnen kwamen, zodat we uiteindelijk met 44 leden richting Nieuwegein vertrokken. XPO, een logistieke wereldspeler die enkele jaren geleden de Franse gigant Norbert Dentressangle overnam, heeft daar enkele jaren geleden een gloednieuw logistiek centrum neergezet.
Lees meer >