Bijeenkomsten

Bijeenkomst 9 maart: van gewas naar commercieel ras

De bijeenkomst van donderdag 9 maart stond in het teken van de wereld van veredeling. Wat zijn nieuwe veredelingstechnieken, wat betekent GMO in de veredeling, wat is de toegevoegde waarde, wat zijn wereldwijd de opvattingen omtrent GMO en wat is de invloed van de politieke besluitvorming? Gastheer van de bijeenkomst was Limgroup, internationaal veredelaar van de gewassen asperge, aardbei en paddenstoelen.
Lees meer >

Netwerkdiner 19 januari: Proef de Korte Keten bij Brienen aan de Maas!

Op donderdag 19 januari hadden we een vliegende start van 2017 met een netwerkdiner bij sterrenrestaurant Brienen aan de Maas. We proefden letterlijk de Korte Keten! De aanleiding voor het diner was de geweldige teamspirit van München en natuurlijk de beloning voor het winnende team Paprika, de pitchkampioenen uit onze Beierse Competitie.
Lees meer >

Blog: Paskeuzes en paskamers voor de korte keten

Na afloop van het netwerkdiner rondom de kansen in de Korte Keten, op 19 januari jl., schreef Roger Engelberts (Imagro) een blog over het onderwerp van de avond, de kracht van de Korte Keten.
Lees meer >

Bijeenkomst 24 november: meer halen uit regionale AGF!

De meeting van 24 november  - die plaatsvond bij gastheer Jan Linders Supermarkten - stond geheel in het teken van retail. Hoe krijgen wij onze producten in het winkelschap? Hoe zorgen we dat producent en retailer elkaar begrijpen? Hoe kunnen we echt samen werken? En hoe halen we meer uit onze regionale AGF? Leo Linders en Chantal de Rijk gaven de TuinBouw Businessclub een zeer open kijk in de wereld van Jan Linders. 
Lees meer >

München blog dag 3: Met liefde gemaakt in Tirol; stand out in the crowd

Passion Pleasure and Pride Dag drie. Uitputtingsslag. Op weg naar het pr-achtige Tirol. Bedrijf van boer Walter en zijn schone vrouw Cornelia – Connie fur freunde – Plank. Walter doet de Gemüse anbau, Cornelia is ‘Pilzen suchterin’. Samen hebben ze een dochter. En nog een ander prachtbedrijf 50 hectare vollegrondsgroente in het dal van Tirol tussen de prachtige Alpenpuisten. Hier is het goed toeven. Waterig najaarszonnetje. De herfst toont zijn kleurentooi, in deze Indian Summer. Binnen 5 minuten gaat de discussie over grondprijzen. Venlo schrikt. € 200,- per meter voor de bouwgrond, en tot € 100,- per meter voor akkergrond, althans in deze regio Tirol. Op een nabijgelegen industrieterrein huren ze een loods voor € 50.000,- per jaar. In die loods mooie tunnels en een goed opgezet teeltsysteem mede begeleidt door onze brug-gids Henk van Roij uit Weert. Henk gaat samen met Biopilze een kwekerij opzetten in Tirol. Henk heeft een kwekerij in Weert en doet daarnaast flink wat advieswerk wereldwijd in de champignonteelt en… heeft een uitzendbureau ‘’met toegevoegde waarde’’ waar hij in de plantaardige sectoren toch zo’n 9.000 uur per week rondzet.
Lees meer >