10 & 11 oktober: food trends Rotterdam!

Publicatiedatum: 12-10-2014

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 oktober ging de TuinBouw Businessclub weer 'On Tour', exact één jaar na de unieke New York jubileumreis. De reis vond ditmaal plaats naar Rotterdam, waar onder andere een bezoek aan de haven, de Van Nelle Fabriek, Euromast en de per 1 oktober geopende Markthal bezocht werden. 

Op vrijdagochtend 10 oktober vertrok de TuinBouw Businessclub met 45 leden naar Rotterdam. De trip werd gestart met een bezoek aan de haven. Een ervaren gids leidde de groep rond, eerst per boot, en daarna per bus door de haven, die ruim 40 kilometer lang is. De leden kregen een kijkje in de ECT-terminal in de haven, de meest geavanceerde container terminal operator van Europa, bezochten Maasvlakte 2 en het informatiecentrum Futureland. 

Het havenbezoek werd gevolgd door een bezoek aan de Van Nelle Fabriek, sinds juni 2014 UNESCO-wrelderfgoed. Na een rondleiding door dit bijzondere en industriele monument, volgde een drietal pitches van sprekers uit verschillende hoeken: Saskia Goetgeluk over Topsector Tuinbouw & Uitgangspunten, Richard Ter Laak van Ter Laak Orchids over hun innovatieve Daglichtkas en Marcel Ploumen van FBM financieel bedrijfsadvies over het keren van het tij in de tuinbouw. De avond werd afgesloten met een bezoek aan en een diner bij de Euromast. Er werd in stijl overnacht op het schip de SS Rotterdam, het voormalige vlaggenschip van de Holland-Amerika lijn.

Zaterdag 11 oktober stond het bezoek aan de per 1 oktober geopende Markthal op de planning. Per watertaxi werd afgereisd naar de Markthal, waar enkele kraammanagers hun verhaal deden aan de leden van de TuinBouw BusinessClub. Van Nature (groente en fruit), Koppert Cress en De Groene Weg (biologische slagerij) lichten hun verhaal toe waarom zij in de Martkhal staan. Een geslaagde trip!

Klik hier voor de foto's van de reis naar Rotterdam