Geslaagd bezoek aan Seed Valley

Publicatiedatum: 08-03-2024

Een helaas nogal klein, maar wel zeer select ;-) gezelschap maakte gisteren een best lange busreis om een bezoek te kunnen brengen aan Seed Valley in Noord-Holland.

Om precies te zijn: aan Syngenta in Enkhuizen en Gitzels in Wervershoof, twee van de ruim veertig bedrijven die zijn aangesloten bij het samenwerkingsverband Seed Valley. Die bedrijven doen dat, omdat ze veel waarde hechten aan een krachtige gemeenschappelijke uitstraling en profilering, onder meer voor het werven van medewerkers. Syngenta is als een van de wereldmarktleiders natuurlijk financieel krachtig en groot genoeg om die profilering alleen voor eigen bedrijf te kunnen doen, maar het was mooi om van directeur Jan-Willem Griep te horen dat het bedrijf veel waarde hecht aan samenwerking binnen de Seed Valley regio en daar ook actief aan meewerkt. 
Ook bij pur sang 'Hollands' familiebedrijf Gitzels hoorden we van de jonge en enthousiaste eigenaar-directeur Mike GItzels hetzelfde geluid: samenwerking is bijna altijd beter. Twee totaal verschillende bedrijven maar met een mooie overeenkomst: passie en gedrevenheid, die er tijdens twee zeer boeiende rondleidingen van af spatten.
De 18 leden (last minute helaas zes afmeldingen) die in de bus natuurlijk meer dan genoeg ruimte hadden, trokken op de terugreis een unanieme conclusie: een zeer geslaagde dag, en de afmelders en wegblijvers hebben écht iets gemist!