Champions League in Horst

Publicatiedatum: 03-03-2023

Een stralende prille voorjaarsdag in Horst was het decor van een geslaagde ledenbijeenkomst bij Munckhof Fruit Tech Innovators en Christiaens Group. Vooraf waren beide bedrijven in de uitnodiging aangekondigd als 'de Champions League van de mondiale agrotech', en daar bleek geen woord van overdreven. Wát een onvoorstelbare passie, kennis, kunde en entrepeneurship, bij beide bedrijven, geweldig om te zien! Eigenaren Henri Michiels en Han Smits hielden een inspirerend verhaal over strategie en specialisatie van Munckhof Fruit Tech Innovators, gevolgd door een boeiende rondleiding in de fabriek.

Vervolgens was het de beurt aan Christiaens Group, de op nog geen twee kilometer afstand gelegen marktleider in 'turnkey totaaloplossingen' voor de champignonteelt. General manager Edwin van Rensch hield een gedreven betoog over dit unieke bedrijf, waarna de leden van de businessclub ook hier een rondleiding door de fabriek kregen. Schrijver dezes, als non-techneut zwaar onder de indruk van alle technologische hoogstandjes, moest tijdens de tour door de fabriek lachen om de nuchtere opmerking van Roland van Doremaele (collega Edwin van Rensch): 'ach, in de basis zijn we gewoon een ijzerboer'. 

De Horster Champions League werd afgesloten met een netwerkborrel en een subliem verzorgd walking dinner van 'huiscateraar' Kaneman. Volgende bijeenkomst: donderdag 8 juni. Noteer in de agenda!