Circulaire reststromen: afval bestaat niet

Publicatiedatum: 08-06-2023

Een mooie opkomst van ruim 50 leden, twee boeiende sprekers, een heerlijke zomeravond en een voortreffelijk walking dinner: alle ingrediënten waren aanwezig om van ons bezoek aan het Organic Nutrition Centre in Ysselsteyn een top-bijeenkomst te maken. En dat werd het dan ook! Het verhaal van eigenaar Gerard Sikes toonde aan dat entrepreneurschap niet alleen over hoge bergen gaat, maar soms ook door diepe dalen. Een kwestie van 'soms zit het mee, soms zit het tegen'? In elk geval is het zaak om niet alleen maar vooruit te kijken, maar soms ook even stil te staan en terug te kijken, zo hield hij de aanwezige leden voor. Mooi om te horen en zien hoe Gerard samen met zijn vrouw Karin en kinderen Vera, Jessy en Willem in deze woelige tijden als echt familiebedrijf een uitdagend en innovatief project heeft ontwikkeld!

Vanuit het PlatformTuinbouwreststromen hield projectleider Patrick Lemmens een enthousiasmerend betoog over de successen en ook de tegenvallers bij het laten groeien van het Platform. De vraag van een van de leden of de door Patrick gesignaleerde noodzaak van méér afvalstromen niet wordt ingehaald door de ontwikkelingvan nieuwe teelten bleef onbeantwoord, maar was niettemin wel een echte doordenker!

Volgende bijeenkomst: donderdag 5 oktober bij Wijnen Square Crops, over de visie van Pieter WIjnen en over de mogelijkheden en onmogelijkheden van kernenergie voor de tuinbouw!