Topbezoek bij Van den Elzen Plants

Publicatiedatum: 14-06-2024

Het was er een om in te lijsten. Of uit het boekje, net wat je wil. Feit is dat de ledenbijeenkomst aan het begin van de zomer van onze TuinbouwBusinessclub bij van den Elzen Plant in het Brabantse Erp een van de beste bezoeken was van de afgelopen jaren. Alle ingrediënten waren daar voor aanwezig: een hele boeiende rondleiding door een fantastisch bedrijf, een inspirerende presentatie waar het enthousiasme van af spatte, een gezellige en geanimeerde netwerkborrel en dito buffet, en last but not least een grote opkomst van meer dan vijftig leden.

Al ruim zestig jaar is Van den Elzen zowel in Nederland als ook ver buiten de landsgrenzen een toonaangevende leverancier van aardbeien-, asperge-, bramen- en frambozenplanten. 'Wij verkopen niet alleen planten, maar bovenal een succesvolle teelt', is het motto van dit familiebedrijf. Van den Elzen Plants produceert wat aardbeien betreft planten van een grote verscheidenheid aan aardbeienrassen. Het bedrijf heeft diverse licenties van verschillende veredelingsbedrijven zoals Flevo Berry Concept® partner, Fresh Forward, Limgroup, Plant Sciences, S&A Group en produceert voor Berry World Varieties. 
Commercieel directeur Maurice Deben bleek voor meerdere leden van onze club geen onbekende. Tijdens zijn presentatie kon je een speld horen vallen, want iedereen was zichtbaar onder de indruk van de ongekende prestaties van Van den Elzen: niet alleen aan de productzijde van het bedrijf, maar ook met de uiterst vernieuwende aanpak van de huisvesting van de buitenlandse werknemers bij Van den Elzen. 

Een groot dankjewel aan Maurice Deben en zijn collega’s voor dit gastvrije en tot in de puntjes verzorgde bedrijfsbezoek!