Bijeenkomst 28 november 2019: raak geschoten met de Foodsafari!

Publicatiedatum: 28-11-2019

Moest de vorige bijeenkomst worden afgezegd wegens het lage aantal aanmeldingen, met de organisatie van een ‘Foodsafari’ in Düsseldorf heeft de Tuinbouwbusinessclub in de roos geschoten. Voor deze fietstocht langs hippe en trendy hotspots op het gebied van food in het kosmopolitische Düsseldorf mochten we maar liefst 62 aanmeldingen  noteren, en dat betekende richting Munckhof Travel een telefoontje om de grootste touringcar uit de garage te laten voorrijden.

Voordat we echt op pad mochten, konden we eerst luisteren naar een boeiende presentatie van eigenaar Kim de Smit van Foodsafari, die ons alles vertelde over trends in relatie tot food. Daarbij werden als ‘smaakmaker’ ook enkele verrassende vegahapjes geserveerd.

Bij aankomst in de ‘Landeshauptstadt’ Düsseldorf stonden de gereserveerde fietsen al strak in het gelid voor ons klaar, en ondanks het druilerige weer gingen we meteen in vier groepen op pad. Elke groep had een andere route, en het was eigenlijk een wonder dat het groepje van schrijver dezes slechts twee keer een andere groep tegenkwam. Sommige hotspots werden door alle groepen bezocht, maar andere slechts door een of twee groepen. De combinatie van lekker fietsen in de frisse buitenlucht, de stad al in kerstsfeer én uiteraard het bezoeken van hippe en verrassende food adresjes zorgde voor een gezellige en inspirerende sfeer. Onder meer het enthousiasmerende verhaal van Pokebowl-eigenaar Dieter sloeg erg aan, evenals het bezoek aan de ‘bubble-tea flagshipstore’ Fei Chic, waar we ons trouwens meer in een museum voor moderne kunst dan in een horecazaak waanden.

Tijdens de afsluitende borrel in de fraaie loungebar Lido Malkasten was er volop gelegenheid om samen op informele wijze te netwerken, alvorens de bus ons weer terugbracht naar Fresh Park Venlo. We kunnen terugkijken op een meer dan geslaagde Foodsafari! Voor wie nog een keer terug wil gaan: via deze link zie je alle bezochte lokaties.